19 januari 2022

Keukenindeling

Hoe bepaal je een functionele en goede keukenindeling? In de keuken is het van groot belang dat alles op een logische en veilige plek staat, dus hoe deel je dit in? De afstand van de kookplaat naar de wasbak naar de koelkast wordt de werk- of keukendriehoek genoemd. Hoe logischer dit op elkaar is afgesteld, hoe sneller en efficiënter je in de keuken kan werken. Keukenexperts gaan verder en delen de keuken op in vijf zones: ze voegen nog een voorraadzone en een opbergzone toe. Hygiëne is van groot belang in de keuken, dus zorg voor materialen die niet makkelijk schimmelen en goed schoon te maken zijn. Een tegelwand of een Beton Cire keuken wand is aan te raden.

Schoonmaken

Om te beginnen is het verstandig om van tevoren een checklist te maken van alle dingen die schoongemaakt moeten worden. De kookplaat, de Beton Cire keuken wand, de afwasbak, de oven, de koelkast, de keukenkastjes, en de plekken waar er eventuele etensresten kunnen zijn. Door gestructureerd en doelgericht te werken is de keuken in een mum van tijd spik en span. Het is hygiënisch om de keuken in ieder geval een keer per week schoon te maken. Het gaat hier niet om een deep clean, maar om de omgeving waarin het eten wordt bereid schoon te maken: de Beton Cire keuken wand, de kastjes, etc.

Benodigdheden schoonmaak

Voordat je begint met schoonmaken moet je wel alle juiste dingen in huis hebben. De dingen die in ieder geval niet kunnen ontbreken zijn een stofzuiger of kruimeldief, afwasmiddel, ontvetter, schuurmiddel, schuurspons en een doek. Werk van het vuilste naar het schoonste oppervlak en begin van boven naar beneden- om te voorkomen dat je oppervlakten dubbel moet schoonmaken. Er zijn speciale sprays en schoonmaakmiddelen in de winkels die een schoonmaak nog makkelijker kunnen maken. Probeer vooral wat van deze schoonmaakmiddelen uit om erachter te komen of dit de schoonmaak ervaring verbetert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *