19 januari 2022

Geld lenen: De voor- en nadelen

Wil je geld lenen? Dan moet je goed gaan bekijken waar je allemaal op moet gaan letten. Het lenen van een geldbedrag komt namelijk met een groot aantal voorwaarden. Zo krijg je bijvoorbeeld altijd een maandelijkse betalingsplicht aan de kredietverstrekker. Ook kom je er bij jouw onderzoek achter dat er een groot aantal kredietmaatschappijen en -verstrekkers te vinden zijn. De Nederlandse Kredietmaatschappij is een van de maatschappijen waar je jouw lening aan kunt gaan vragen. Maar wat zijn nou de voor- en nadelen van een lening? Onderstaande informatie zet er een aantal op een rij. 

Geld lenen voor jouw grote aankoop 

Geld lenen zorgt ervoor dat er direct geld beschikbaar is om een grote aankoop te kunnen doen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een nieuwe auto nodig hebt of dat bepaalde dingen in jouw woning kapot zijn. In dit geval is het geld vaak niet beschikbaar, waardoor je tot een lening over moet gaan. Het wordt hierdoor snel mogelijk en je hoeft je hier even geen zorgen meer om te maken. Echter brengt het wel direct een nadeel met zich mee. Je moet de lening namelijk daarna weer af gaan betalen. Je verschuift hiermee dus de lasten naar de toekomst en moet ze kunnen dragen. 

De looptijd kunnen bepalen 

Geld lenen kan er wel voor zorgen dat je meer financiële ruimte hebt, alleen moet je dan wel gaan kijken of je op een later moment de afgesproken bedragen weer af kunt betalen. Je kunt hiervoor voor zowel een lange als korte looptijd kiezen. Een langere looptijd zorgt ervoor dat het maandelijkse bedrag lager wordt. Bij een kortere looptijd ben je sneller van jouw schuld af en kun je eventueel weer een nieuwe lening aanvragen. Alleen zit er dan wel een verschil in rente in. Bij een kortere looptijd heb je altijd een lagere rente beschikbaar. 

In verschillende varianten mogelijk 

Geld lenen kan daarbij in verschillende varianten en met meerdere hoogtes in bedragen. Je kunt een lening daarom helemaal aanpassen aan jouw situatie. Het is alleen de vraag wat dan het beste bij je gaat passen. Een persoonlijke lening zorgt ervoor dat het geld direct beschikbaar is, terwijl je met een doorlopend krediet het geld op kunt nemen wanneer je het nodig hebt. Als je slechts een klein bedrag nodig hebt, is een flitskrediet vaak beter. In dit geval betaal je wel een hogere rente. Het is daarom verstandig om naar de rentes bij verschillende verstrekkers te kijken. 

Jouw financiële situatie bekijken 

Geld lenen kan jou een groot aantal mogelijkheden bieden die je voor jezelf op een rij moet zetten. Zo zorg je ervoor dat je de nadelen om kan zetten in voordelen en er het beste uit kunt behalen. Door zo goed mogelijk te kijken naar wat het beste bij jouw situatie gaat passen vind je ook sneller een lening die je aan kunt gaan vragen. Door alle factoren mee te nemen kun jij de financiële situatie krijgen waar je op gehoopt had. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *