Geplaatst op Geef een reactie

Een outplacementtraject aangaan? Dit bestaat uit deze stappen

outplacementtraject

Wanneer je door bijvoorbeeld een reorganisatie of een arbeidsconflict je baan verliest, dan mag een werkgever je in veel gevallen niet zonder slag of stoot ontslaan. Doorgaans is een werkgever je dan iets verschuldigd. Meestal kun je hierbij denken aan een geldbedrag of een outplacementtraject. Voor het merendeel van de ontslagen werknemers is outplacement hierbij de beste keuze. Zo’n traject helpt je immers aan een grotere kans om snel een nieuwe baan te vinden. Waar een outplacementtraject uit bestaat? Hieronder lees je meer over de vier hoofdstappen.

outplacementtraject

Acceptatie en verwerking

Een outplacementbureau zal je ten eerste ondersteunen in het verwerken van het feit dat je ontslagen wordt of bent. Want vergis je niet, dit kan soms een heftige gebeurtenis zijn, zeker als je je goed thuis voelde bij het bedrijf in kwestie. Er wordt dus eerst gewerkt aan acceptatie en verwerking.

Analyses

Aangezien je op zoek zult moeten naar een nieuwe baan is dit een cruciale stap. Dit geldt vooral voor mensen die zich al lang niet meer op de arbeidsmarkt hebben begeven. Er moet geanalyseerd worden welke sterke en minder sterke punten je hebt. Van daaruit wordt er bestudeerd waar je kansen liggen op de arbeidsmarkt.

Hulp bij solliciteren

Na de analysefase duurt het niet lang of je gaat gericht op zoek naar vacatures. Je krijgt hierbij hulp bij bijvoorbeeld het perfectioneren van je CV, het sturen van sollicitatiebrieven en het voeren van sollicitatiegesprekken. Wederom is dit met name van groot belang voor mensen die al lang niet meer gesolliciteerd hebben.

Na afloop

Wanneer de vorige fases doorlopen zijn zul je nog af en toe contact hebben met je persoonlijke coach. Je vertelt dan hoe de zaken ervoor staat en op welke vlakken je mogelijk nog aansturen nodig hebt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *