Geplaatst op

De opleiding Medical First Aid voor iedere kapitein

Als kapitein van een groot schip heb je de verantwoordelijkheid om te kunnen zorgen voor de veiligheid en gezondheid van je bemanning. Dit geldt ook voor andere bemanningsleden die belast zijn met de medische zorg aan boord. Maar op een schip gaat dit toch iets anders dan aan wal, onder andere vanwege de verschillende omgevingen en dat je op een schip niet even snel een ambulance naar je toe kan laten rijden. Het is daarom belangrijk dat je als kapitein de opleiding Medical First Aid bij G4S volgt. De opleiding Medical First Aid richt zich specifiek op het verzorgen van de gezondheid van je bemanning aan boord en hoe je moet handelen wanneer deze gezondheid in gevaar dreigt te komen.

Inhoud Medical First Aid

De opleiding Medical First Aid is gericht op de specifieke omstandigheden die je kunt hebben wanneer er Eerste Hulp verleent moet worden op open water. Tijdens het volgen van de opleiding leer je onder andere hoe je symptomen van ziekte kunt herkennen en kun je door middel van een speciale flowchart zien welke beslissingen je kunt nemen om je bemanning te kunnen helpen. Je staat er op zee niet alleen voor, want je leert bij Medical First Aid ook hoe je contact moet leggen met een arts aan wal, zodat deze je goed kan uitleggen wat je wel en niet moet doen. De behandelingen die deze wal-arts dan voorschrijft, kun je door de opleiding ook zelf uitvoeren. 

De opleiding volgen en behalen

Om de opleiding Medical First Aid te mogen volgen, dien je aantoonbaar op het eindniveau van scheepsgezondheidsleer te zitten. Dit is een onderdeel van de opleiding Maritiem Officier. De opleiding, of herhalingscursus, dien je de afgelopen vijf jaar volbracht te hebben. De opleiding Medical First Aid duurt twee dagen en wordt gehouden op de speciale trainingslocatie in Heerenveen. Aan het eind krijg je een officieel erkend certificaat dat in je monsterboekje wordt bijgeschreven. Voldoe eenvoudig aan de eisen om je bemanning van een gezonde werkomgeving te laten profiteren met de Medical First Aid van G4S.