19 januari 2022

Beleggen vastgoed: Zo maak je het succesvol

Heb jij al gekeken naar beleggen vastgoed? Deze manier van beleggen kan namelijk erg succesvol zijn. Niet alleen voor ervaren beleggers, maar ook voor beginners. Zodra je weet waar je allemaal op moet gaan letten, kun je er namelijk altijd een goed rendement uit gaan behalen. Als je nog niet helemaal zeker bent van jouw zaak, kun je ook gaan kijken naar een professional die jou bij het beleggen gaat helpen. Een van de bedrijven die dan voor jou klaarstaat, is Synvest. Maar hoe kun je jouw belegging zo succesvol mogelijk maken? 

Beleggen in vastgoed is toegankelijk voor iedereen 

Beleggen in vastgoed is erg toegankelijk geworden. Steeds meer hypotheekadviseurs bieden namelijk ook beleggingshypotheken aan, waardoor je jouw volledige spaargeld niet meer in hoeft te leggen. Met een laag bedrag kun je dus al een goede belegging doen, waarmee je een rendement gaat behalen. Dit rendement is jouw winst en is lucratiever dan de gemiddelde spaarrekening op het moment. Het extra geld dat je niet in de belegging hoeft te steken, kun je weer ergens anders in investeren of een grotere aankoop mee gaan doen. Deze hypotheek mag dus niet vergeten worden als je wilt beleggen. 

Alles rondom het pand meenemen 

Bij beleggen in vastgoed is het wel verstandig dat je op voorhand al gaat kijken waar je in gaat beleggen. Bekijk hierbij de staat van het pand, de locatie en de voorzieningen in de omgeving. Mensen willen van veel gemakken voorzien zijn als ze ergens gaan wonen en dit zorgt ervoor dat je binnen een korte tijd een huurder of koper weet te vinden. Zelfs in slechtere tijden moet het huis immers bewoond gaan worden om de risico’s zo laag mogelijk te houden. Houdt er wel rekening mee dat een beleggingspand altijd in de vrije sector moet zitten, omdat je dan jouw eigen huurprijs kunt bepalen. 

Financiële situatie en risico’s 

Zorg er altijd voor dat je alle scenario’s meeneemt in het maken van een beslissing. Beleggen vastgoed kan eenvoudig door alle woningen die te koop staan, maar je moet ook alles op kunnen vangen. Zeker als het pand eerst volledig opgeknapt moet worden. In dit geval zul je bij een bank aan kunnen kloppen voor een hypotheek, maar hiervoor zijn wel goede jaarcijfers of loonstroken nodig. Jouw financiële situatie moet je daarom volledig in kaart brengen en zien of je eventuele verliezen ook op kunt gaan vangen met het geld dat beschikbaar is. 

De toekomst verder gaan bepalen 

De passieve inkomsten die je genereert met beleggen in vastgoed kan jou helpen om weer een nieuwe belegging te doen. Je hoeft vrijwel niets te doen als je een woning verhuurt, terwijl er wel geld binnenkomt. Hierdoor kun je bijvoorbeeld verder uit gaan breiden of in andere beleggingsfondsen gaan investeren. Hiermee haal je het rendement nog meer omhoog, waardoor je succesvoller wordt. Dit is uiteraard niet nodig. Je kunt hierover in gesprek gaan met een professional van Synvest om te zien wat de beste keuze is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *