7 december 2021

Backlinks vergaren? Op deze manieren is het mogelijk

backlinks

Wanneer je ondernemer bent en in die hoedanigheid over een eigen website beschikt, dan is het goed mogelijk dat je op een gegeven moment meer backlinks wenst te vergaren. Even voor alle duidelijkheid: hierbij gaat het dus om links op externe pagina’s die verwijzen naar jouw eigen website. Het verkrijgen van meer backlinks is een hoofdzaak wanneer je je met linkbuilding bezighoudt. Dit doe je vervolgens natuurlijk weer in de hoop een betere Google-ranking te bemachtigen. Hoe dan ook, het op een relatief eenvoudige manier vergaren van backlinks kun je doen op de vier manieren die we hieronder beschrijven. 

Startpagina’s

Startpagina’s zou je kunnen zien als pagina’s waar binnen een bepaald thema een aantal links is verzameld. Deze startpagina’s zijn weliswaar niet meer zo populair als enige jaren geleden; toch kan dit een interessante manier zijn om backlinks te scoren. Hoe dan ook is dit een relatief goedkope en eenvoudige methode.

Bedrijvengidsen

Zoals je misschien weet kun je als consument online van verschillende bedrijvengidsen gebruikmaken. Als bedrijf zijnde is het dan ook aantrekkelijk deze mogelijkheid te benutten. Je kunt hiermee immers niet alleen meer bekendheid voor je organisatie genereren, het plaatsen van een backlink is hier ook mogelijk. 

backlinks

Links uitruilen

Het uitruilen van links met collega’s of concurrenten komt tegenwoordig minder voor dan voorheen. Toch is en blijft dit geen verkeerde manier om je linkprofiel mee aan te vullen. Het grote voordeel hiervan is natuurlijk dat je dit gratis zou kunnen doen.

Je profileren op social media en Youtube

Je met je bedrijf profileren op Youtube en social media zou je eveneens kunnen zien als gratis, al kan hier natuurlijk wel veel tijd in gaan zitten. Door echter flink actief te zijn op social media kun je wel je bekendheid een boost geven. Er wordt daardoor meer over je gepraat door consumenten, waardoor ook de kans op nieuwe backlinks toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *